Film

Skribent

Robin Andersson

4 april 2019 | 11:00

Idag släpps "Pet Graveyard" på VOD för B-filmsälskarna

Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta.
B-filmer har varit populära i många, många år nu. En trend numera är att man gör en lågbudgetparodi på en aktuell storfilm, och förhoppningsvis kan storfilmens framgångar leda folks ögon till b-filmen. Nu har strålkastaren kommit till “Pet Graveyard” som sätter klorna i skräckgenren.
 
 
Här träffar vi ett gäng ungdomar som kommer på en briljant idé för att kunna träffa sina bortgångna nära och kära. Det räcker med att kväva sig själv tills de förlorar medvetandet, så transporteras de till de dödas dimension. Så länge de väcks inom tre minuter, så är deras liv inte i fara. Problemet är att de som väntar i efterlivet inte är dem de hade hoppats på. Istället har de fyra tassar och röda, onda ögon. Och de har inga planer på att låta människorna komma undan.
 
Handligen för tankarna snabbt till både “Flatliners” och så klart “Jurtjyrkogården” som man här försöker göra narr av. Men istället för att ha kvalitén som en Stephen King-adaption, så känns det här snarare som något man kan jämföra med “Birdemic” eller någon av “Sharktopus"-filmerna.
 
Regissören Rebecca Matthews har tidigare producerat mästerverk som “Suicide Club”, “Mother Krampus” och “The Watcher”. Kan ni gissa vilka filmer de gör narr av?
 
“Pet Graveyard” släpps på VOD idag. Vad tror ni? Vågar ni ge den chansen?
| 4 april 2019 11:00 |