Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 februari 2023 | 19:00

Bekräftat: Paul Walker är med i nästa ”Fast & Furious”

Regissören Louis Leterrier berättar hur karaktären Brian kommer dyka upp i ”Fast X” i sommar.
Det har snart gått tio år sedan skådespelaren Paul Walker tragiskt gick bort i en bilkrasch. Men karaktären Brian lever vidare i ”Fast & Furious”-världen, och fansen kommer få återse ett välbekant ansikte på bio redan i vår.
 
Regissören Louis Leterrier som rattar nya ”Fast X” berättar för Total Film att det rör sig om flashbacks… och kanske något mer?
 
- Brian är väldigt mycket vid liv i den här världen, och har hintats en del i de tidigare filmerna. I nian ser vi hans bil anlända. Så det finns planer. Den här filmen hoppar fram och tillbaka i tiden mellan då och nu. Ni kommer få se Brian i det förflutna men inte i nutid, säger Leterrier.
 
 
”Fast X” har nämligen sina kopplingar till händelserna i filmen ”Fast Five”, och vi kommer få se exakt varför Jason Momoas karaktär Dante är förbannad och ute efter hämnd. Det är främst också i gamla klipp ur den femte filmen som vi får se Paul Walker på bioduken igen.
 
Men regissören utesluter inte heller att skådespelaren återupplivas med digital magi, som i slutet av ”Fast & Furious 7”.
 
- Det måste ske i rätt ögonblick och på rätt sätt. Vad James Wan gjorde i sjuan var perfekt. Tonen var perfekt. Brian måste kliva in i filmserien lika perfekt som han lämnade den.
 
 
"Fast X" får svensk biopremiär 17 maj.
| 15 februari 2023 19:00 |