Film

Skribent

Alexander Dunerfors

1 juli 2015 | 21:00

Paul Thomas Anderson gör "Pinocchio"

Ger nytt liv åt filmen med Robert Downey Jr i huvudrollen.
Warner Bros har anlitat Paul Thomas Anderson till att skriva ”Pinocchio”, med hopp om att han också ska regissera filmen. Robert Downey Jr spelar Geppetto, dockmakaren vars skapelse får liv och drömmer om att bli en riktig pojke.

En spelfilmsversion av ”Pinocchio” har varit på banan länge. Downey Jr har försökt få till filmen i flera år, skriver Hollywood Reporter, med regissörer som Tim Burton och Ben Stiller sugna på projektet. Nu hamnar det alltså hos Anderson, senast aktuell med "The Master" och ”Inherent Vice”. En tveklöst spännande filmskapare och ett modigt val av studion: på hans meritlista hittas ännu inga barnfilmer eller stora biosuccéer.

Hos Disney planeras det just nu flera live-action-versioner av klassiska sagor: ”Skönheten och odjuret”, "Djungelboken" och ”Mulan” är bara några av dem. Tim Burton, som startade trenden med ”Alice i Underlandet”, regisserar ”Dumbo”.

Den här filmen ligger dock hos Warner Bros som även de surfar på vågen - ”Pan” och ännu en "Jungle Book" är två kommande filmer - men av allt att döma väljer de att gå på det lite mörkare och annorlunda spåret än den familjevänlige konkurrenten. 

Är ni nyfikna på hur Pinocchio kommer se ut i PTA:s händer? 
| 1 juli 2015 21:00 |