Film

Skribent

Thomas Linnaeus

6 oktober 2023 | 16:01

Patrick Stewart stod inte ut att jobba med Tom Hardy: “Det var utmanande”

I “Star Trek: Nemesis” fick Patrick Stewart jobba med en ung Tom Hardy, som visade sig vara lättare sagt än gjort.
Mannen bakom kapten Picard, Patrick Stewart, är aktuell med självbiografin “Making It So,”, skriver Insider. Här berättar han om hur det var att spela in den sågade “Star Trek”-filmen “Nemesis”, där han spelade mot en ung britt som idag är en av världens mest omtalade skådisar:
 
"Nemesis”, som kom ut 2002, var särskilt svag. Jag hade inte en enda spännande scen att spela, och skådespelaren som porträtterade filmens skurk, Shinzon, var en udda och ensam ung man från London. Han hette Tom Hardy”, skriver Stewart.
 
Skådisen fortsätter och avslöjar att Hardy “aldrig hälsade, och ägnade timmarna han inte behövdes på inspelningen med sin flickvän istället. Han var inte alls fientlig. Det var bara utmanande att försöka få en relation med honom.”
 
Kvällen Hardy blev klar med sina scener, ska han bara nonchalant lämnat inspelningen. Varpå Stewart sa till kollegorna Brent Spiner och Jonathan Frakes: “Där går någon som vi aldrig kommer höra talas om igen.”
 
Idag är dock Stewart glad över att Hardy har “motbevisat” honom och blivit en av Hollywoods giganter. Sedan “Nemesis” har Hardy både blivit Oscarsnominerad och fått jobba med bland annat Christopher Nolan och Nicolas Winding Refn.
| 6 oktober 2023 16:01 |