Film

Skribent

MovieZine

27 februari 2023 | 10:15

Hyllade kärleksdramat "Past Lives" från A24 kommer till Sverige i höst

Klart för svensk biopremiär för kritikerhyllade "Past Lives", baserat på regidebuterande Celine Songs egna liv.
Celine Songs regidebut "Past Lives" hade världspremiär på Sundance Film Festival och tog såväl kritiker som publik med storm. Detta finstämda romantiska drama från A24 har unisont hyllats, och kallas redan en av årets bästa filmer av flera kritiker.
 
Efter att Scanbox Entertainment köpt de skandinaviska rättigheterna vid årets filmfestival i Berlin får filmen svensk biopremiär i höst.
 
 

En delvis självbiografisk historia

 
Nora och Hae Sung hade en stark vänskap som barn, men tvingades skiljas åt när Noras familj emigrerade från Sydkorea. Ett tjugotal år senare återförenas de under en vecka i New York, där de konfronterar frågor om ödet, kärlek och alla de val som utgör våra liv.
 
I rollen som Nora ser vi Greta Lee ("Russian Doll") medan Hae Sung spelas av Yoo Teo ("Decision to Leave"). John Magaro ("The Big Short") gestaltar Noras man Arthur.
 
"Past Lives" är i hög grad inspirerad av Celine Songs eget liv. Liksom Nora emigrerade hon från Sydkorea till Kanada som barn. Hon är dramatiker som bland annat har pjäsen "Endlings" samt manus till fantasyserien "The Wheel of Time" på sin meritlista. Liksom Nora bor hon i New York med sin amerikanske man, som är författare.
 
- Så länge som man är absolut ärlig om sina erfarenheter och försöker beskriva dem så tydligt som möjligt, kommer man att kunna beröra människor, säger Song.
 
Regissören tillsammans med skådespelarna Greta Lee, Teo Yoo och John Magaro. Foto: EW.com
 

Kritikerhyllas: "Ett fantastiskt romantiskt drama"

 
"Alla som låter sig trollbindas av denna omstörtande film kommer att känna sig förändrade av upplevelsen" - Screen Daily
 
"Ett fantastiskt romantiskt drama med perfekt tonträff" - Rolling Stone
 
"Få filmer erbjuder så avslöjande konversationer mellan män och kvinnor" - Variety
 
"En enkel berättelse, men med skönhet i nyanser och rollprestationer, och i den hjärtskärande, mycket rörande kopplingen mellan människorna" - Screen Rant
 

Se trailern till "Past Lives" här:

 
 

Håll utkik på svenska biodukar i höst!
| 27 februari 2023 10:15 |