Film

Skribent

Viktor Jerner

28 januari 2017 | 16:00

Nytt påskägg från "Batman v Superman" upptäckt

Zack Snyder vävde in sin ögonsten "Watchmen" i berättelsen.
Det är ingen hemlighet att Zack Snyder är en filmskapare som älskar att slänga in referenser och diverse påskägg i sina filmer, och "Batman v Superman: Dawn of Justice" är inget undantag. Många av godbitarna som finns mer eller mindre gömda på olika ställen i filmen hittades relativt snabbt, men då och då hittar fansen fortfarande nya grejer.

För bara några dagar sedan lyckades Reddit-användaren BrunoBots upptäcka ett exemplar av Alan Moores "Watchmen" - som Snyder själv har filmatiserat med mästerligt resultat - i en bokhylla i Lois Lanes och Clark Kents lägenhet. Kolla in bilden nedan (öppna i ny flik för att få se en större version): 



Riktigt snyggt spottat verkligen, för även om en lampa lyser upp just den titeln är den lite knepig att hitta om man inte vet vad man letar efter. Detta cementerar också att hjältarna i "Watchmen" bara är fiktiva seriekaraktärer i det filmiska DC-universum som nu byggs, och inte levande sida vid sida med Batman, Superman och resten av gänget. Det sistnämnda är nämligen något som DC just nu håller på att experimentera med i sina nya Rebirth-serier.

Har ni upptäckt något annat i "Batman v Superman" som det ännu inte har rapporterats om?  
| 28 januari 2017 16:00 |