Klipp

Skribent

MovieZine

19 februari 2016 | 11:40

"Deadpools" luriga hyllning till "The Avengers" (och 99 andra påskägg i biosuccén)

Du lär inte ha upptäckt alla.
Likt de flesta andra superhjältefilmer finns det i Tim Millers dundersuccé "Deadpool" en hel del påskägg, cameos och referenser till andra karaktärer och liknande inom genren. 

Ett av de största (bokstavligen!) men också lättast att missa var en blinkning mot Marvel-vännerna i "The Avengers". Hela slutfighten utspelar sig nämligen på en skrotad Helicarrier, en sån där som S.H.I.E.L.D. och deras superhjältar flyger runt i. (Kanske rentav samma som kraschade i "Captain America: The Winter Soldier"?)

Så här såg den ut i Marvels "The Avengers":
Och i "Deadpool":
Medium cea669fee60a0d0b70e1e511a34526a7  1455807678

Emmanuel Shiu, som bidrog med konceptbilder till filmen, säger till io9.com att han blev ombedd att designa om Helicarrier för att minimera alla likheter med "The Avengers" (som ju Disney äger rättigheterna till). Ett krav var också att farkosten såg ut att vara isärplockad på vissa ställen. 

Och 99 andra påskägg:


Kanske finns det just i det här fallet till och med ovanligt många påskägg eftersom titelkaraktären är väl medveten om att han befinner sig i en film och ofta bryter fjärde väggen, vilket också betyder att han kan kommentera exempelvis skådespelare och regissörer. 

Youtube-kanalen Mr. Sunday Movies har i sitt senaste klipp sammanfattat alla 100 (!) "blinkningar" som de har hittat, kolla in nedan: 


Hur många av dessa noterade ni i biosalongen? 
| 19 februari 2016 11:40 |