Serie

Skribent

Alexander Kardelo

15 april 2023 | 14:00

Paramount+ storsatsar på tv-serien "Dungeons & Dragons"

Inte bara en bioaktuell storfilm - snart får det populära rollspelet också en rad tv-serier. En showrunner är nu på plats.
Hollywood har drabbats av "Dungeons & Dragons"-feber. Det klassiska rollspelet fick nyss en påkostad och underhållande äventyrsfilm på bio, och nu drar det ihop sig för en streamingserie.
 
I början av året skrev vi om att Paramount+ jobbar på en tv-serie. Actionvane regissören Rawson Marshall Thurber ("Red Notice", "Skyscraper") ska både skriva och regissera pilotavsnittet.
 
Nu släpper Deadline mer info om det påkostade projektet, som ser ut att bli det största som eOne någonsin har producerat. Förhoppningen är att skapa ett helt tv-universum av serier och realityprogram. Och "Dungeons & Dragons"-serien som leder satsningen har hittat sin showrunner i Drew Crevello, känd för Apple-serien "WeCrashed" med Jared Leto.
 
Streamingtjänsten Paramount+ har beställt åtta avsnitt. Vilka som får spela huvudrollerna återstår att se. Serien har dock ingen koppling till den bioaktuella filmen, mer än själva titeln och att de bygger på samma förlaga.
 
"Dungeons & Dragons"-spelet har under nära 50 år på marknaden lockat över 50 miljoner spelare. Biofilmen "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves" har spelat in 128 miljoner dollar världen över sedan sin premiär för två veckor sen.
| 15 april 2023 14:00 |