Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

27 juli 2023 | 00:15

Paramount planerar redan för "Teenage Mutant Ninja Turtles 2"

"Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem" kan bli startskottet på ett helt “TMNT-universe”. Nickelodeon och Paramount smider planer för en uppföljare och en tv-serie.
Vanligtvis brukar filmbolag vänta med att bekräfta uppföljare och eventuella tv-serier tills filmen i fråga haft premiär. Men i detta fall är Paramount så pass självsäkra att man redan satt igång arbetet med en uppföljare och en tv-serie.
 
Enligt Variety har Paramount och Nickelodeon bekräftat planerna på ett “TMNT-universe” redan innan filmens premiär i augusti. Utöver en uppföljare kommer man också släppa två säsonger av serien “Tales of The Teenage Mutant Ninja Turtles” som ska fylla i händelserna mellan första och andra filmen.
 
Den kommande rebooten av “Teenage Mutant Ninja Turtles” är skriven av den eviga tonåringen Seth Rogen tillsammans med Evan Goldberg och följer en animationsstil som påminner om “Spider-Man: Into the Spider-Verse". Detta är första gången sen 80- och 90-talet fans av “TMNT” får så mycket nytt material att se fram emot; under den perioden släpptes en trilogi, flertalet tv-serier, serieböcker och tv-spel.
 
 
Senast släpptes två filmer producerade av Michael Bay år 2014 och 2016 – medan ettan gav klirr i kassan med dryga 500 miljoner dollar lyckades uppföljaren knappt dra in hälften så mycket. Som väntat med Bay bakom ratten klassas båda som “rotten” på Rotten Tomatoes och en tredje film blev aldrig verklighet.
 
Dock återstår det att se hur långt Paramount är villig att gå. Uteblir den önskade framgången är det mycket möjligt att Paramount skippar sina planer.
 
"Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem" får biopremiär 2 augusti.
 
Ser du fram emot ett “TMNT-universe”?
| 27 juli 2023 00:15 |