RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

11 september 2021 | 10:40

Paramount kan dra ned på stora biofilmer - satsar på streaming istället

Blockbusters som "Mission: Impossible" kommer inte prioriteras under studions nya ledning, tror experter.
En ny chef har tagit över på Paramount, och det låter som att han planerar ta filmstudion i en ny riktning. Insiders i filmbranschen misstänker att Brian Robbins, som snart tar över VD-stolen, tänker dra ned på de allra mest påkostade filmerna.

"Man tror att Robbins är mer van vid streamingerans krav, och Paramount+ är hög prioritet för ägarna (...) Men han har mest jobbat med mindre filmer, remakes och komedier, och har ännu inte hanterat stora stjärnor som Tom Cruise, eller storbudgetfilmer", skriver Hollywood Reporter.
 
 
En källa säger till tidningen att Paramount sannolikt vill dra ned på blockbusters för att istället jobba mot att fylla Paramount+ med nya titlar. Filmjournalisten understryker ryktet i en tweet: "Paramount skiftar fokus från stora biofilmer till remakes och billigare produktioner för streaming" skriver han.
 
 
Några av Paramounts senaste produktioner för vita duken är "Mission: Impossible 7", "Top Gun: Maverick", "A Quiet Place Part II" och "Paw Patrol: filmen". Under pandemin har studion även tvingats att skicka actionfilmer som "Infinite" och "The Tomorrow War" direkt till streaming.
| 11 september 2021 10:40 |