Serie

Skribent

MovieZine

1 juni 2023 | 09:20

"Snabba Cash"-stjärnan i ny Jens Lapidus-serie: "100 procent taggad"

Thrillerdramat "Paradis City" blir Viaplays nästa stora seriesatsning med skådespelarna Alexander Abdallah och Julia Ragnarsson i huvudrollerna.
Serien baseras på succéförfattaren Jens Lapidus bok med samma namn och tar upp flera starka ämnen som skildrar den tid och samhälle vi lever i. "Paradis City" spelas in under sommaren och hösten i Stockholm och Vilnius.
 
– Jag är 100 procent taggad på denna serie. Med Jens Lapidus värld som han har skapat, en av Danmarks mest spännande regissörer just nu, Fenar Ahmad, Julia Ragnarsson som motspelare och teamet bakom Snabba Cash så tror jag att denna serie kommer bli något Sverige inte tidigare har sett, säger Alexander Abdallah i ett pressmeddelande.
 
 

Så blir "Paradis City"

 
Sverige i en nära framtid. För att bekämpa eskalerande problem med kriminalitet och utanförskap har murar byggts runt utsatta områden och särskilda särområdeslagar instiftats för att skydda resten av samhället. Det största av dessa områden är Järva, även känt som Paradis City.
 
När den populära inrikesministern ska hålla sitt valtal inne i Järva händer det värsta tänkbara. Kravallstaketen välts omkull, skott avlossas och hon förs bort av maskerade män. Kravaller och sammandrabbningar följer och en politisk härdsmälta är nära.
 
Emir (Alexander Abdallah) var en gång en legendarisk MMA-fighter som nu riskerar livstids fängelse. Fredrika Falck (Julia Ragnarsson) är SÄPO-agenten som måste hitta den kidnappade inrikesministern till varje pris. Hon ger Emir ett ultimatum; Om han någonsin vill återse sin dotter måste han bli hennes infiltratör inne i Järva, i jakten på den försvunna inrikesministern.
 
Viaplayserien i sex delar baseras på "Snabba Cash"-författaren Jens Lapidus bok "Paradis City", som lanserades 2021.
 
– Boken är ett försök att berätta om vår tid. Jag är oerhört glad att den nu ska bli tv-serie på Viaplay och har med glädje kunnat följa manusprocessen och alla andra förberedelser. Min övertygelse är att "Paradis City" kommer bli en av de fetaste svenska serierna i modern tid, säger Jens Lapidus.
 
Serien har ännu inget premiärdatum.
| 1 juni 2023 09:20 |