Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 juli 2020 | 10:00

Pandemin stoppar Michael Bay-film om pandemin

Skådesåelarna Peter Stormare och Demi Moore förbjuds att jobba med thrillern "Pandemic", så länge filmskaparna inte möter säkerhetskraven.
Michael Bay hoppades filma med Peter Stormare mitt under coronapandemin. Men skådespelarfacket sätter munskydd, plasthandskar och en stor fet stoppkylt på hela projektet.

Skådespelarna som är med i SAG-AFTRA tillåts inte jobba med filmen "Pandemic", då den inte uppfyller de högt ställda kraven på säkerhet:

- Producenterna har inte varit transparenta med sina säkerhetsprotokoll, och det är något vi ser allvarligt på. Och de har ännu inte skrivit på vårt avtal, säger en talesperson från SAG-AFTRA till Deadline.

En källa från filmbolaget Invisible Narratives svarar med att man diskuterar problemet med facket, och att det endast rör sig om "pappersarbete" som ska lösas.

Planen är att spela in pandemithrillern "Songbird" under den pågående coronakrisen i Kalifornien, med Michael Bay som producent och Adam Mason som regissör. Handlingen utspelar sig i en värld efter corona, där "ett ännu mer allvarligt virus har muterat". Demi Moore, Peter Stormare och Craig Robinson har huvudrollerna.
| 3 juli 2020 10:00 |