Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

10 oktober 2015 | 20:00

"Pan" floppar

Storfilmen har spelat in förödande lite pengar under sin premiärdag.
Med en budget på över 150 miljoner dollar har förhoppningarna varit stora på Joe Wrights "Pan" med Hugh Jackman, Garrett Hedlund och Rooney Mara i huvudrollerna. Filmen har dock öppnat katastrofalt i hemlandet USA och lyckades bara skrapa ihop 5 miljoner dollar i biljettintäkter under premiärdagen igår trots att den öppnade på hela 3350 biografer. Analytiker hävdar att "Pan" kan landa på en öppningshelg någonstans runt 18 miljoner dollar totalt, vilket vore extremt lågt.

Filmen var ursprungligen menad att släppas i sommar som en riktig blockbuster, men Warner Bros. visste om att det fanns problem med "Pan" och sköt därför upp premiären för att tillåta för extra scener och material att spelas in.

Exakt hur dåligt är 5 miljoner dollar under premiärdagen då? Jämfört med liknande filmer som släppts nyligen är det en rätt märkbar skillnad: "Berättelsen om Askungen" spelade in 22 miljoner och "Snow White and the Huntsman" spelade in 20,5 miljoner dollar under sina premiärdagar. Nu ligger hoppet till den internationella marknaden, där "Pan" måste ta igen sin budget för att inte bli en stor förlustaffär för Warner.

Ska du se "Pan"?
| 10 oktober 2015 20:00 |