Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 oktober 2020 | 00:20

Paddy Considine har landat huvudrollen i nya "Game of Thrones"-serien

"House of the Dragon" kommer att utspela sig 300 år före händelserna i "Game of Thrones" - med Paddy Considine i rollen som kung Viserys Targaryen.
Deadline har lyckats bekräfta att det kommer att bli Paddy Considine ("The Outsider", "The Third Day") som kommer att få axla en av de största rollerna i den kommande prequelserien "House of the Dragon" hos HBO.
 
Den första säsongen kommer att bestå av totalt tio avsnitt, med Considine som kung Viserys Targaryen - när han har blivit vald att ta över styret i Westeros efter den gamle kungen, Jaehaerys Targaryen. En varm, godhjärtad och ärlig man, Viserys enda önskan är att bära vidare sin farfars arv. Men goda män är nödvändigtvis inte bra kungar.
 
Den nya serien kommer att utspela sig i samma värld som "Game of Thrones", men ungefär 300 år tidigare. I fokus kommer att ligga på Targaryen-släktens historia. "House of the Dragon" baseras på George R.R. Martins bok "Fire & Blood" och är skapad av Ryan Condal och Martin, med "Game of Thrones"-regissören Miguel Sapochnik ombord som regissör för ett flertal avsnitt under den första säsongen.
 
Den första säsongen av "House of the Dragon" siktar på premiär någon gång under 2022.
 

Läs också: Den sämsta scenen i "Game of Thrones" - enligt George R.R. Martin

 
Kommer du att ge "House of the Dragon" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 6 oktober 2020 00:20 |