Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

30 januari 2024 | 08:00

På tv ikväll: 2019 års mest omtalade skräckfilm lämnar många frågor

Eller var det bara jag som inte riktigt hängde med på vad som hände?
Jordan Peele har haft en väldigt intressant karriär och kallas numera för en av de mest intressanta regissörer som jobbar i Hollywood. Det beror såklart på vem du frågar men i mina ögon är han snarare ett "one hit wonder" som började starkt med "Get Out" och sedan spårat ut något enormt. Varken "Us" eller "Nope" föll mig i smaken, men här sitter jag och tipsar om "Us" på tv ikväll. 
 
 
Jag är fullt medveten om att många inte håller med mig därav jag just tipsar om filmen och öppnar upp för diskussion gällande Peeles andra film; den ruggiga men ack så oklara "Us". Filmen handlar om en familj som hyr ett semesterhus för att komma iväg och slappna av lite. Dock förvandlas semestern till en gastkramande mardröm när familjens dubbelgångare dyker upp och terroriserar dem. 
 
Vid sin premiär slog filmen rekord på biograferna och kritikerna var snabba med att höja filmen till skyarna. Likaså MovieZine där Alexander Kardelo delade ut en generös fyra i sin recension och kallade filmen för "en frisk fläkt i sin genre, och en lovande ny milstolpe i Jordan Peeles karriär." 
 
Filmen kan skryta med bra skådespeleri och tilltalande estetik men mycket mer än så blir det inte om du frågar mig. Men varför ska någon lyssna på mig? Filmen visas på tv ikväll, spana in den och skaffa din egna uppfattning. 
 
Här kan du se "Us": 

• Ikväll 22:00 på Kanal 9
• Streama på Viaplay 
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes 
 
 
Håller du med om att "Us" är så bra som det sägs? Kommentera nedan. 
| 30 januari 2024 08:00 |