Film

Skribent

Thomas Linnaeus

14 december 2023 | 06:00

Minns du det dyrbara världsrekordet mörkrets riddare satte 2008?

Christopher Nolans andra Batman-film var först ut av dem alla.
Idag är en miljard dollar i intäkter inte jätteovanligt för superhjältefilmer. Men 2008 var penningvärdet högre och Marvel hade precis startat vad som skulle komma att bli den nya vågen för genren. Deras “Iron-Man” är dock inte dundersuccén från 2008 som man minns.
 
Utan den första superhjältefilmen som lyckades med stordådet att dra in över en miljard dollar, var Christopher Nolans “The Dark Knight”. Här har vi en spännande thriller där Christian Bales Batman möter Heath Ledgers Jokern - som nog är rollen som definierade hans karriär.
 
 
Nyligen rannsakade MovieZines Oskar Möller sig själv. Betyget på “The Dark Knight” som han satte 2008 är fel idag. Fyran ska egentligen vara en femma.
 
- Förutom klassikern "Batman - återkomsten" har ingen Batmanrulle kommit i närheten av den ikoniska status "The Dark Knight" tronar på. Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal och Christian Bale är imponerande i sin rätt men let's not kid ourselves - filmen tillhör Heath Ledger. Han är det vildsinta blodomloppet, dess bultande kaotiska hjärta, säger Möller.
 
Här kan du se “The Dark Knight”:
 
• Streama på HBO Max
• Streama på Prime Video
| 14 december 2023 06:00 |