Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

20 januari 2024 | 07:00

På tv ikväll: Läckra häxor och visuellt ögongodis i nytappning av "Snövit"

Fantasyfilmen från 2012 håller måttet än idag.
Minns du "Snow White and the Huntsman" från 2012? Minns du att den fick 2 Oscarsnomineringar? Inte jag heller, men så är fallet. Filmen nominerades för bästa kostym och bästa visuella effekter, en detalj som lätt glöms bort då filmen helt enkelt inte är så minnesvärd. En lättglömd, lättsmält tappning av den klassiska sagan utan större ambitioner, men ändå funkar det förvånansvärt bra. 
 
Regissören Rupert Sanders har också bidragit med "Ghost in the Shell", ännu en medelmåttig men visuellt läcker film. Här regisserar han talanger som Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Ian McShane och Charlize Theron - bara den sistnämnda är värd att spana in filmen för. Hon bokstavligen osar ondska och gör rollen som Ravenna med bravur, för att inte tala om hennes oklanderliga garderob. 
 
Olyckligt nog kunde Sanders och Stewart inte hålla fingrarna i styr och inledde under produktionen en otrohetsaffär. Stewarts dåvarande partner Robert Pattinson flyttade ut ur deras gemensamma hus och Ruperts fru Liberty Ross som spelar Snövits mamma i början av filmen ansökte om skilsmässa. Trots den omskrivna skandalen drog filmen nästan in $400 miljoner på en budget av $170 miljoner och en uppföljare fick grönt ljus. 
 
Här kan du se "Snow White and the Huntsman": 

• Ikväll 20:00 på Kanal 5
• Streama på SkyShowtime eller Tele2 Play  
• Hyr/köp på SF Anytime, Prime Video eller Itunes 
 
 
Vad tycker du om "Snow White and the Huntsman"? Kommentera nedan. 
| 20 januari 2024 07:00 |