Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

27 januari 2024 | 07:00

På tv ikväll: Massiv jordbävning när Dwayne Johnson försöker rädda sin dotter

Världen går under igen, men inget kan krossa Dwayne Johnson.
Visst blir det aldrig tråkigt att se världen gå under? Denna morbida fascination, oavsett om det är naturkatastrofer, krig, Godzilla eller aliens som attackerar vår planet tåls att ses om och om igen. "Varför inte kapitalisera på denna fascination?" sa någon i Hollywood och sen dess har inget blivit sig likt.
 
Large 1cc07567ce21f7d3455f0562d920c6e9 aqw
 
I "San Andreas" är det dags för Dwayne Johnson att rädda världen (Kalifornien), men framförallt sin 18-åriga dotter (spelad av en 29-årig Alexandra Daddario) som efter en massiv jordbävning sitter fast på andra sidan stan. Specialeffekterna är det inget fel på och man sitter som på nålar när skyskrapor rasar, explosioner avlöser varandra och hela Kalifornien förvandlas till en sandlåda. 
 
Är du ute efter just förstörelse lär filmen mätta aptiten och mer därtill, men det klaffar inte riktigt när man försöker göra mer utav det. Storyn om kärnfamiljens värde är framtvingat och filmen glömmer emellanåt att vi är här för att se förstörelse, men när det väl levereras är det bullrigt, maffigt och högljutt. 
 
Dessutom är sångerskan Kylie Minogue med i hela 58 sekunder; frågar du mig är det lätt filmens bästa sekunder. 
 
Här kan du se "San Andreas": 

• Ikväll 21:00 på TV6 
• Streama på Viaplay
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes
 
 
Vad ger du "San Andreas" för betyg? Kommentera nedan. 
| 27 januari 2024 07:00 |