Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

21 januari 2024 | 09:30

På tv ikväll: Succékomedi med snygga sångnummer

"Pitch Perfect" är knappast en perfekt film, men har så mycket charm att det är svårt att värja sig ändå. Se (om) den på tv ikväll.
Den kanske inte alltid var kritikernas älskling men blev en oväntad succé och fick såväl två uppföljare som en tv-serie. "Pitch Perfect", med bland andra Anna Kendrick ("A Simple Favor"), Rebel Wilson (underskattade Netflix-komedin "Isn't it Romantic") och Brittany Snow ("X"), är en charmig och svängig historia som ständigt fick mig att klappa takten. Åtminstone mentalt.
 
Filmen följer Beca (Kendrick) som börjar på universitetet och hamnar hon i en a cappella-grupp med ett varierat gäng unga kvinnor som bara har sångrösterna gemensamt. Tillsammans slåss sånggruppen för att nå toppen bland skolkörerna, i en värld av mördande konkurrens.
 
Vår recensent Lotta Zachrisson var inte lika imponerad som jag, utan gav "Pitch Perfect" en tvåa. Hon dissade den inte helt och hållet, men fördelarna vägde inte upp för nackdelarna:
 
"I ett försök till "Bring it On" möter "Bridesmaids", bjuder "Pitch Perfect" på en frisk fläkt i den nördiga gruppindelningen, de bitvis roliga scenerna samt de välproducerade sångnumren, men även på bristande kemi och ett stinkande lager av unkna stereotypfällor som man faller i gång på gång."
 
Andra recensenter var mer positiva. På Rotten Tomates har "Pitch Perfect" hela 82% hos kritikerna (och 83% hos publiken). Sidan sammanfattar mottagandet med att "handlingen är stöpt i en form, men skådespeleriet är utmärkt och musiken vill man stampa takten till".
 
Eller som Olly Richards skrev för brittiska filmtidningen Empire: "Det är den sortens dumheter som man bara kan komma undan med när man skriver väldigt smart. Lite udda och väldigt, väldigt roligt."
 
Här kan du se "Pitch Perfect": 
 
• Ikväll 22:45 på Kanal 11
• Streama på Viaplay 
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes 
 
 
| 21 januari 2024 09:30 |