Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

22 januari 2024 | 07:30

På tv ikväll: Brendan Fraser i sitt esse! Såna här matinéäventyr görs inte längre

Filmen från 2001 blev också biodebut för en av 2000-talets största actionstjärnor: Dwayne Johnson.
Långt innan Dwayne Johnson blev ett av Hollywoods mest välbetalda och välkända namn medverkade han i äventyrsfilmen "Mumien - Återkomsten". För många är detta första filmen man minns Johnson från, inte på grund av hans fantastiska skådespelartalang utan mer för att han var halv människa och halv skorpion - dessutom var just dom scenerna riktigt risigt gjorda, till och med för den tiden.
 
Lyckligtvis är de scenerna få och dyker upp först i slutet - i övrigt är "Mumien - Återkomsten" en välgjord, medryckande och kul film om mumier, monster och klantiga arkeologer som försöker rädda världen. Brendan Fraser är i sitt esse, Rachel Weisz lika bra som alltid och Johnson är Johnson. Precis som idag fick hans karaktär på den tiden också en egen film; "The Scorpion King". Vissa saker ändras aldrig. 
 
Den här typen av äventyrsfilm görs knappt längre och peakade just med "Mumien - Återkomsten" under början av 2000-talet. 2008 släpptes den antiklimaktiska "Mumien: Drakkejsarens grav" och 2017 kom rebooten "Mumien" med Tom Cruise i spetsen som magplaskade sig in i evig glömska.  
 
Här kan du se "Mumien - Återkomsten": 

• Ikväll 20:00 på Kanal 5
• Streama på SkyShowtime, Viaplay, eller Tele2 Play  
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes 
 
 
Vad tycker du om "Mumien - Återkomsten"? Kommentera nedan. 
| 22 januari 2024 07:30 |