Film

Skribent

Thomas Linnaeus

24 november 2023 | 05:00

Kvällens tv-tips: Tom Cruise gör snygg sci-fi med svenskar och Spielberg

Nej, denna sci-fi-klassiker från Steven Spielberg är en amerikansk produktion, men det finns faktiskt flera kopplingar till Sverige.
Efter “Mission: Impossible 2” och “Vanilla Sky” var det dags för Tom Cruise att hoppa in i science fiction-genren. Resultatet blev actionthrillern “Minority Report” som utspelar sig i framtida USA. Här har vi polisenheten Precrime som kan lösa brott - innan de har ägt rum.
 
 
Produktionen är amerikansk på alla sätt och vis, men det finns gott om blågula referenser i denna klassiker från Steven Spielberg. Dels har vi Peter Stormare som skum kirurg, Max von Sydow som polischef, och Caroline Lagerfelt som spelar assistent till Stormare.
 
 
“Minority Report” hyllades för sin framtidsskildring och i vår recension skriver Daniel Kamangar att “byggnaderna är skyhöga och gjorda av glas, bilarna självstyrda (och mycket coola) och TV- och dataskärmarna slår allt som vi har idag”.
 
Själv skulle jag säga att “Minority Report” är en modern (eller kanske framtida) klassiker. Tom Cruise är lysande och Spielberg briljerar som vanligt. Filmen visas ikväll på TV3 kl. 21.00. Vill du annars streama “Minority Report” finns den tillgänglig på SkyShowtime.
 
Vilken är den bästa filmen Tom Cruise har gjort?
| 24 november 2023 05:00 |