Film

Skribent

Alexander Svensson

17 januari 2024 | 06:00

På tv ikväll: Första actionkomedin med Dwayne Johnson och Kevin Hart i huvudrollerna

Ett långt och fruktsamt samarbete fick sin början med den här actionkomedin från 2016!
Central Intelligence” är i grund och botten kanske något av en dussinfilm: en actionkomedi där två gamla klasskamrater förenas efter att den ena blivit hemlig agent och nu ska rädda världen från terror. Det som lyfter “Central Intelligence” är istället de båda huvudrollsinnehavarna: Dwayne “The Rock” Johnson och Kevin Hart.
 
De två herrarna har arbetat ihop flera gånger vid det här laget, främst i “Jumanji”-filmerna och har kemi såväl på bioduken som på pressturnéer och sociala medier. Men “Central Intelligence” var den första filmen de gjorde tillsammans, vilket gör den lite speciell. Att de två skådisarna funkade bra ihop märktes redan när de gjorde filmen vilket Dwayne Johnson berättade för THR.
 
- Nu när jag har jobbat med honom (Hart, reds. anm) så kan jag helt ärligt säga att jag aldrig har haft den här sortens broderliga kemi med någon som jag jobbat med, och det är coolt.
 
 
Hart och Johnsons kemi var även ett av de starkaste korten i “Central Intelligence” enligt recensenterna, som annars tyvärr var något tveksamma till filmen. Låt dock inte halvdana betyg hindra dig från att se Kevin Hart och Dwayne Johnsons första film tillsammans!
 
“Central Intelligence” visas ikväll på kanal 9 klockan 22:00. Den går också att streama på både Netflix, Amazon Prime Video och SkyShowtime.
| 17 januari 2024 06:00 |