TV-tips

Skribent

Martin Persson

25 juni 2024 | 05:00

Kvällens tv-tips: Se Ridley Scotts bortglömda politiska thriller från 2008

Se den spännande filmen som ingen pratar om längre.
Ridley Scott behöver ingen introduktion. En sann konstnär som i över 40 år bjudit oss på ett stort omfång fantastiska filmer i alla tänkbara genrer.
 
”Alien”, ”Blade Runner”, ”Gladiator”, eller varför inte ”The Martian” och nyligen ”Napoleon”? Scotts filmer är populära och hyllade i nästan samtliga fall. Men hur många pratar om Ridley Scotts thriller från 2008 fortfarande?
 
”Body of Lies” har egentligen väldigt stor potential. Ridley Scott i registolen och Leonardo DiCaprio och Russell Crowe i huvudrollerna. Filmens handling är spännande och visar en CIA-agent som kämpar med både terroristhot och korruption inifrån.
 
När filmen släpptes 2008 beskrev vår recensent Nils Karlén filmen som ”lysande och kompetent” utifrån sitt skådespel och regi, men erkände även han att filmen lär glömmas bort i jämförelse med Ridley Scotts andra mästerverk.
 
Är filmens regisserad helt enkelt för bra för att denna underhållande och kompetenta, men kanske lite mindre minnesvärda film ska tas på allvar?
 
Lite tråkigt, men säger kanske något om den höga kvalitén på Ridley Scotts filmskapande.
 
Kul kuriosa är den realistiska tonen man ville ge filmen. Mycket är inspelat på plats i städerna det utspelar sig i, exempelvis scenerna i Manchester och riktiga polisavspärrningar användes även där.
 
Medioker eller underskattad, se filmen på TV ikväll och bedöm själv.
 
”Body of Lies” visas ikväll 23:15 på Kanal 5. Filmen går även att hyra & köpa hos SF Anytime och Viaplay.
 
| 25 juni 2024 05:00 |