Film

Skribent

Viktor Eriksson

24 maj 2024 | 18:30

Ouch – Jennifer Lopez nya sci-fi-film är en av hennes mest sågade någonsin

Närmar sig med stormsteg “Gigli” på Rotten Tomatoes.
Idag är det premiär för Jennifer Lopez nya sci-fi-film “Atlas” på Netflix. Och om vi ska tro på den amerikanska kritikersammanfattningssajten Rotten Tomatoes så ska vi hålla oss långt borta från den.
 
I skrivande stund har filmen fått positiva omdömen från enbart 10 procent av de professionella recensenterna. Detta gör "Atlas" till en av Jennifer Lopez mest sågade filmer någonsin. Men den har i alla fall inte bräckt "Gigli" från 2003 som bara fick 6 procent positiva recensioner, än så länge.
 
“Ett brist på originella idéer underminerar "Atlas", vilket gör att Lopez får klara sig själv på samma sätt som hennes karaktär i filmens formelbaserade historia”, skriver Varietys Todd Gilchrist i sin recension. 
 
Jennifer Lopez & co kan i alla fall trösta sig med att MovieZines Mattias Blomberg gav filmen det klart godkända betyget 3 av 5 i sin recension. Bland annat skriver han så här:
 
“"Atlas" är inte originellt nog för att vara ett storverk, men den är ett väl utfört hantverk som inte kommer att göra fans av actionbaserad science fiction besvikna. Det finns potential till att utforska temat AI ännu mer nyanserat, men samtidigt finns djup nog för att väcka eftertanke och spänningen håller hela vägen. Netflix får gärna fortsätta att ge oss den här typen av filmer.
 
| 24 maj 2024 18:30 |