Film

Skribent

MovieZine

11 mars 2021 | 10:22

Oscarsnomineringarna avslöjas på måndag

Äkta paret Priyanka Chopra Jonas och Nick Jonas presenterar de nominerade.
Snart är det dags! På måndag avslöjas årets Oscarsnomineringar i totalt 23 kategorier.

Oscarsgalan kommer efter ett mycket annorlunda filmår som präglats av pandemin och inställda premiärer. För att släppa in fler filmer i mixen har Akademin öppnat upp för streamingtitlar, samt filmer som släpps till och med sista februari 2021.
 

Vilka är då favoriterna?

 
Chloe Zhaos Golden Globe-vinnare "Nomadland" och David Finchers Hollywooddrama "Mank" är förstås favorittippade, och har redan fått både priser och uppmärksamhet under denna galasäsong.
 
"The Father" med Anthony Hopkins och Olivia Colman är en annan stor snackis, liksom Aaron Sorkins "The Trial of Chicago 7". Kanske kan koreanska "Minari" också överraska stort och bli årets "Parasit"?

Vi gissar också att Oscarsakademins arbete för mer mångfald i juryn kommer speglas bland de nominerade - man vill inte längre bli stämplad med kritik à la #OscarsSoWhite. Starka och kritikerhyllade filmer som "Ma Rainey's Black Bottom", "One Night in Miami" och "Judas and the Black Messiah" ligger bra till för nomineringar.
 

Sveriges hopp

 
Sveriges Oscarsbidrag "Charter" är tyvärr inte längre med i racet... men vi håller tummarna för att staden Husaviks kampanj för Molly Sandén har lönat sig! En annan Sverige-koppling hittas i norska "Leva på hoppet" där Stellan Skarsgård medverkar.

Årets Oscarsnomineringar presenteras av skådespelerskan och producenten Priyanka Chopra Jonas ihop med skådespelaren och artisten Nick Jonas. De kickar igång en global livesändning på måndag klockan 14:19 svensk tid.

Oscarsgalan går av stapeln söndagen 25 april och sänds i Sverige i TV4, TV4 Play och C More.
 
Vilka filmer hoppas du få se bland de nominerade i år? Kommentera nedan.
| 11 mars 2021 10:22 |