Film

Skribent

MovieZine

21 februari 2019 | 18:00

Oscarsnominerade "Free Solo" visas på svensk tv

Den hyllade dokumentären kommer sändas på National Geographic den 9 mars.
"Free Solo" är ett intimt porträtt om och med friklättraren Alex Honnold, av den prisbelönta dokumentärfilmaren Elizabeth Chai Vasarhelyi och fotografen och bergsklättraren Jimmy Chin.

Häng med när Alex Honnold förbereder sig inför sitt livs dröm. Att klättra uppför världens mest kända klippa, den 900 meter höga El Capitan i Yosemite Park – utan rep! Ett enda litet misstag, ett litet snedsteg, och han faller ner - och dör.

- När vi gjorde den här filmen kunde vi inte föreställa oss responsen som vi har fått. Trots att de flesta av oss inte skulle drömma om en sådan klättring går det ändå att relatera till Alex berättelse om mod, engagemang och beslutsamhet. Vi är stolta över att Alex resa fortsätter inspirera andra att våga drömma, säger Vasarhelyi och Chin i ett pressmeddelande från National Geographic.

Filmen är Oscarsnominerad i kategorin Bästa dokumentär och vann nyligen i samma kategori i BAFTA Awards.
 
 
"Free Solo" visas på National Geographic lördag den 9 mars kl 20.00, söndag den 10 mars kl 14.00 och 20.00. Från och med söndag den 10 mars finns "Free Solo" även att se på National Geographic+.
| 21 februari 2019 18:00 |