Oscars 2023

Skribent

Alexander Kardelo

30 november 2022 | 09:00

Oscarsgalan tar tillbaka kontroversiellt beslut: alla priser delas ut live

På 2023 års gala kommer samtliga 23 priser att delas ut i livesändningen.
Oscarsgalan har genom åren testat sig fram med olika sätt att göra tv-sändningen kortare, tajtare och mer lockande för den breda publiken. Oftast utan framgångar - varje nytt påfund möts av backlash från filmindustrin. Som idén om en populär-Oscar som blev till någon slags omröstning på Twitter och slutade med att Zack Snyder ”vann”.
 
Ibland är det bara bäst för en 95-årig institution att hålla sig till vad man alltid har gjort. Och nu har Oscars valt att dra tillbaka en kontroversiell förändring som instiftades under vårens gala.
 
Beslutet att dela ut flera Oscarsstatyetter utanför livesändningen togs inte väl emot av berörda branscher. Priser för bland annat Bästa makeup & hår och Bästa originalmusik delades ut i reklampauserna och klipptes sedan in i programmet.
 
Men under 2023 års gala kommer samtliga 23 priser att delas ut live, bekräftar Variety.
 
- Vi vill göra en show som hyllar konstnärerna, hantverket och samarbetet som filmskapande handlar om. Jag hoppas vi kan göra det på ett underhållande och engagerande sätt, kommenterar Oscarsakademins VD Bill Kramer.
 
Jimmy Kimmel står värd för 2023 års Oscarsgala som går av stapeln den 12 mars. Galan har kämpat med dalande tittarsiffror de senaste tio åren, så det återstår att se om humorveteranen Kimmel lyckas vända den tråkiga trenden.
| 30 november 2022 09:00 |