Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 juli 2023 | 14:00

Den här Barbie hoppas på Oscars!

Kan Warner Bros och Greta Gerwigs rosa glädjepiller ha en chans på Oscarsgalan?
"Barbie" har redan vunnit biopublikens hjärtan, men hur blir det med Oscarsstatyetter i vinter? På den fronten känns det ändå som att dramat "Oppenheimer" har starkare chanser... men vi ska inte räkna bort Gerwigs härliga komedi.
 
Enligt Variety är "Barbie" en trolig Oscarskandidat - inte minst för Bästa manus. Greta Gerwig har skrivit filmen tillsammans med maken Noah Baumbach, och båda har flera Oscarsnomineringar sen tidigare, bland annat för "Unga kvinnor" respektive "Marriage Story".
 
Det finns dock ett litet dilemma som Warner Bros måste lösa: ska filmen klassas som "originalmanus" eller "manus på annan förlaga"? Vad reglerna säger om leksaksbaserade filmer är oklart. I slutändan kan det handla om ren strategi, alltså i vilken kategori tror studion att de har bäst chanser?
 
 
På andra hörn av internet viskas det om Ryan Gosling som en möjlig Oscarsfavorit. Gosling har blivit tokhyllad för sin komiska tajming i rollen som Ken. BBC:s kulturskribent menar att det är dags för Oscarsgalan att omfamna komedigenren och uppmärksamma hans Ken-ergy. 
| 25 juli 2023 14:00 |