OSCARS 2019

Skribent

Alexander Kardelo

16 februari 2019 | 09:49

Oscars 2019: Alla priser kommer att delas ut live

Akademin ändrar sig efter den starka kritiken.
Alla priser kommer att delas ut live i direktsändning på årets gala, precis som det alltid har varit.

Tidigare i veckan hotade Akademin med att dela ut 4 av priserna i reklampauserna, för att senare visa en nedklippt version. De berörda kategorierna skulle bli Bästa klipp, Foto, Smink & hår samt Kortfilm.

Men filmbranschen och många av de nominerade svarade med stort missnöje. Regissörer som Quentin Tarantino och Alfonso Cuarón rasade mot beslutet, och Akademin har nu ändrat sig, enligt Deadline.
 
"Vi har lyssnat på feedback från våra medlemmar angående de fyra Oscarskategorierna. Alla priser kommer att delas ut utan redigering, i vårt traditionella format" skriver man i ett pressmeddelande.
 
Inför den 91:a Oscarsgalan har Akademin varit desperata för att öka tittarsiffrorna, samt korta ned speltiden till under tre timmar. Det har lett till en del kritiserade förslag, som att införa ett pris för populär film (något man snabbt skrotade efter kritik). Tanken var också att dela ut fyra priser i reklampauserna, och "klippa bort när folk går på och av scen" för att spara några sekunder i programmet.
 
Akademin fick också känna på en backlash när Kevin Hart fick värdjobbet. Han valde att hoppa av, och årets gala kommer att sändas utan en värd.

Oscarsgalan 2019 sänds natten till 25 februari på Aftonbladet.se.
| 16 februari 2019 09:49 |