Skribent

Alexander Kardelo

11 april 2014 | 20:01

Orvar Säfström tipsar om film igen

Efter några år som spelskribent är "Filmkrönikans" Orvar tillbaka i filmens värld. Men han undviker att gå på bio om han kan.

"Filmkrönikans" Orvar Säfström är tillbaka i filmens värld. Efter några år som spelrecensent ska han, i samarbete med en mobiloperatör, tipsa om filmer som gör sig bra när du till exempel åker buss eller tåg.

- När jag fick frågan tyckte jag att det var en jättebra idé att lyfta fram grejer, då dagens utbud är så sjukt stort. Jag kan då exempelvis säga att Robert Rodriguez nya serie "From Dusk till Dawn" är skitdålig, skippa den och kolla in "Hit & Miss" med Chloë Sevigny istället, berättar han för MovieZine.

- Tanken är att tipsa folk och göra dem lite sugna. Jag behöver nödvändigtvis inte recensera jämt, det är inte det som är grejen. Tipsa, rekommendera, göra folk sugna på att se coola grejer, det är det som jag tycker är roligast.

På måndag är det premiär för "Studio Orvar", en serie korta webbprogram som lämpar sig bra att se i mobilen eller i paddan. Precis som filmerna och serierna som Orvar kommer tipsa om. Men, brukar man inte säga att "Film är bäst på bio"?

- Jag undviker bio nuförtiden, på grund av det mest liknar en ungdomsgård. Ska jag gå gör jag det på en tisdagseftermiddag. Nej, då föredrar jag en grym hemmabio, men som alternativ när man är på språng: ett par lurar och en schysst skärm.

På måndag släpps första "Studio Orvar" på 3:s hemsida och på Youtube. En längre intervju med Orvar Säfström om tiden som filmkritiker kommer upp på MovieZine inom kort.

| 11 april 2014 20:01 |