Film

Skribent

Andreas Samuelson

19 februari 2024 | 23:00

Ormexpert sågar populär Brad Pitt-rulle: ”En av de mest orealistiska scener jag sett”

Brad Pitt lockar alltid fans och publik med sina filmer men en som inte var särskilt imponerad av hans senaste actionrulle från 2022 är en ormexpert.
Oscarsvinnaren och en av världens största filmstjärnor, Brad Pitt, fortsätter att dra publik till biograferna och actionkomedin ”Bullet Train” (2022) var inget undantag. Den stjärnspäckade filmen drog in över 239 miljoner dollar och var en av de mest sedda filmerna på Viaplay i fjol.
 
Men scener med en orm har granskats av ormexperten Sara Ruane och betyget är långt från godkänt, skriver Screen Rant. Förutom diverse mänskliga skurkar så stöter Pitt på en orm av den giftiga typen Boomslang i filmen.
 
I en video förklarar Ruane de många felen filmen gör i sin skildring av ormen, där det främsta är att ormen i filmen inte alls är en Boomslang och inte heller liknar den. Med tanke på de många närbilderna så kallar experten ”den mest felaktiga porträttering” hon någonsin sett.
 
Hon påpekar också hur just denna orm inte är så pass giftig som den skildras men även att motgift inte är så enkelt att hantera som i filmen:
 
- Det är verkligen inte hur det skulle gå till i verkligheten. Motgift funkar inte som "Åh, en dos och du är bra." Vanligtvis ges du ett visst antal doser baserat på hur allvarlig bettet är och de symtom du har, specifikt för arten eller en grupp av arter som det antigiftet gjordes för. Och du övervakas, och om du blir sämre får du mer. Det är också löjligt dyrt. Det är inget man bara bär runt på.
 
Slutbetyget blev klart lägre än vad filmkritikerna gav:
 
- Jag ger den här 1 av 10. Jag tycker att det är en av de mest orealistiska scenerna jag någonsin sett.
 
Se hela videon här:

| 19 februari 2024 23:00 |