Skribent

Alexander Dunerfors

5 februari 2013 | 20:01

Örebro käkar mest biopopcorn

Biobesöken ökar och vi äter också allt mer popcorn när vi går på bio. Allra mest äter man i Örebro där en biobesökare i genomsnitt äter 1,32 liter per gång.

I Sverige konsumerades drygt 12 miljoner liter popcorn på bio förra året, i snitt 1,01 liter per biobesök. Under 2010 och 2011 var det Gävleborna som åt mest, men 2012 blev de slagna av Örebroarna som äter popcorn som aldrig förr och numer intar förstaplatsen i den interna "popcornligan".

- Popcorn är ju väldigt förknippat med ett biobesök, säger Stefan Malmén, försäljningsdirektör på SF Bio. Det är ju ett snacks som räcker länge, är nyttigare än godis och inget man blir tjock av om man äter det i rimliga mängder, så vi tycker det är glädjande att försäljningen ökar.

Popcorn på bio slog igenom stort på nittiotalet och tog över som biogodis efter det då sparsamma sortiment som tillhandahölls på biograferna, t ex Nickel, Mjölkchoklad och tablettaskar. Och även om kiosksortimentet utökats genom åren, behåller alltså popcornen sin plats som svenskarna favorit när man går på bio, skriver SF i ett pressmeddelande.

MovieZines Mats Karlsson, Örebroare i grunden, har inget svar på varför staden knaprar mer än övriga svenskar:

- Jag är chockad, jag har gått mycket på Filmstaden i Örebro men har inte sett att folk köper popcorn som galningar. Jag trodde västeråsarna skulle slå oss med hästlängder, säger han. 

| 5 februari 2013 20:01 |