Film

Skribent

Viktor Eriksson

22 mars 2024 | 21:00

Open AI ska ha haft flera möten med Hollywoods filmskapare

Företaget bakom det potentiellt revolutionernade AI-videoverktyget Sora uppges vilja förbereda folk på hur det kan bli i framtiden.
AI-startupen Open AI, som förmodligen mest är känd för Chat GPT, ska ha haft flera möten med Hollywoods filmstudios och filmskapare för att diskutera hur hur deras AI-videogenereringsteknik kan användas, rapporterar Bloomberg.
 
– Open har en medveten strategi att samarbeta med industrin genom en process av iterativ spridning – där AI kommer att rullas ut i flera faser – för att se till så dess användning är säker och för att förbereda folk för hur det kan bli i framtiden. Vi ser fram emot att ha en fortsatt dialog med konstnärer och kreatörer, säger en representant från Open AI till Bloomberg.
 
Enligt Bloomberg är det okänt exakt vilka personer som Open AI träffat och hur högt uppsatta de är. Företagets vd Sam Altman uppges ha synts till på flera tillställningar i samband med Oscarsgalan 2024.
 
I februari visade Open AI upp sitt AI-verktyg Sora som kan generera oerhört tekniskt avancerade videoklipp med hjälp av bara textkommandon. Verktyget är ännu inte tillgängligt för allmänheten men de första klippen som visats har chockat filmvärlden över hur bra de ser ut. Detta trots att Sora fortfarande är i ett tidigt stadie.
 
Det är värt att påpeka att Hollywood sedan tidigare redan använder sig av AI i sina filmer. Däremot råder bland annat en stor etisk, och i viss mån juridisk, diskussion kring i vilken mån generativ AI-teknik ska kunna tränas upp på upphovsrättsskyddat material.
| 22 mars 2024 21:00 |