Film

Skribent

Viktor Eriksson

18 mars 2024 | 20:45

"Önskan" kommer till Disney+ i början av april

Trots att filmen skulle fira musens hus 100-årsjubileum fick den ett blandat mottagande på bio.
Disney+ har nu bekräftat att den animerade långfilmen ”Önskan” kommer gå att streama via tjänsten från och med den 3 april. Om samma premiärdatum även gäller för svenska Disney+ är än så länge inte bekräftat.
 
"Önskan" handlar om unga Asha som önskar till en fallande stjärna varpå hon får betydligt mer än vad hon bett om i form av en busig stjärna som gör henne sällskap. Filmen var en stor satsning från Disney som skulle fira filmbolagets 100-årsjubileum. I slutändan fick "Önskan" dock ett blandat mottagande bland kritiker och presterade sådär vad gäller biljettintäkter på bio.
 
Filmen är regisserad av Chris Buck, som tidigare regisserat Disney-filmer som "Tarzan", “Frost” och “Frost 2”, och Fawn Veerasunthorn som tidigare varit storyboard artist för filmer som “Frost”, “Viana” och “Zootopia”. Bland de amerikanska röstskådespelarna hörs Ariana DeBose, Chris Pine och Alan Tudyk, med flera. 
 
I sin recension av "Önskan" skrev MovieZines Alexander Kardelo att “ Disney firar 100 år med en 100% klassisk sagomusikal som sällan tar några risker”.
 
Har du sett "Önskan" ännu och vad tyckte du?
 
| 18 mars 2024 20:45 |