Film

Skribent

Annika Andersson

26 november 2017 | 15:00

”Olofs frostiga äventyr” - sockersöt, julig och väldigt mycket Disney!

Snögubben Olof från ”Frost” är tillbaka med en liten 21-minuters julspecial. Filmen är sockersöt och julig och väldigt mycket Disney, och kommer även som en liten påminnelse att ”Frost 2” är på gång.
När Pixars ”Coco” öppnade på biograferna i USA inför Thanksgiving, visades filmen tillsammans med den 21-minuters korta förfilmen ”Olofs frostiga äventyr”. Ja, det är alltså snögubben Olof från ”Frost” som är tillbaka med en liten julspecial.

Snögubben Olof ger sig ut tillsammans med renen Sven på ett glatt äventyr, för att leta reda på de bästa jultraditionerna. Det är nämligen så, att när Anna och Elsa bjuder till stor fest för hela staden Arendelle, lämnar medborgarna festen tidigt för att gå hem och fira sina egna familjetraditioner. Stolarna gapar tomma, och ingen äter från borden som dignar med mat.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Anna och Elsa inser sorgset att de inte har några egna traditioner, som alla de andra familjerna. Det är därför Olof bestämmer sig för att hämta hem de bästa traditionerna till sina vänner, för att rädda den första julen. En rad skojiga situationer uppstår såklart, som när Olof får smaka på en het nybakad kaka, som rinner rakt igenom honom, eller när han blir inbjuden till att bada bastu.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Filmen är sockersöt och julig och väldigt mycket Disney. Frågan är kanske snarare hur väl lanseringen lyckats, eftersom allt har sin egen tid och plats. Att baka ihop ”Olofs frostiga äventyr” med den omåttligt populära ”Coco” har inte tagits väl emot av all amerikansk biopublik.

Nu är ju även ”Frost” från 2013 fortfarande omåttligt populär, och tanken med att baka ihop de två favoriterna är förmodligen att profitera på det utmärkta tillfälle att hypa nästa långfilm med Olof, ”Frost 2”, som Disney planerar att släppa 2019.

Den svenska publiken kan istället hitta "Olofs frostiga äventyr" på Itunes från och med 1 december. Själv tyckte jag om kortfilmen och kan rekommendera den så här inför jul!
 
Se trailern nedan:
 
 
"Olofs frostiga äventyr" kommer även att visas på Disney Channel från den 15 december.
| 26 november 2017 15:00 |