Film

Skribent

Mats Karlsson

1 april 2014 | 18:01

Ola Rapace reser till Missångerträsk

Nu startar inspelningen av Martina Haags romantiska komedi "Glada hälsningar från Missångerträsk" efter hennes populära roman med samma titel.

Martina Haag har laddat batterierna efter succén "Underbar och älskad av alla" från 2007 och står nu redoför att dra till Missångerträsk med Ola Rapace. Det är en filmatisering av hennes egen roman "Glada hälsningar från Missångerträsk" som nu kommer att dra igång inspelningarna.

Filmen är en humoristisk berättelse om singeltjejen Nadja som tänker skaffa barn till varje pris. I huvudrollen som singeltjejen Nadja ser vi Martina Haag. Den andra huvudrollen som renskötaren Jocke spelas av Ola Rapace. För regin svarar Lisa Siwe ("I taket lyser stjärnorna").

- Martinas humor, värme, mänsklighet i personporträtten kombinerat med hennes detaljerade och målande miljöbeskrivningar gör att boken redan är väldigt filmisk. Nu ska det bli oerhört spännande att få göra film av den, säger Lisa Siwe.

Filmen kretsar kring Nadja som är singel i storstan medan systern Lotta bildat familj i Norrbotten och skaffat massa barn. Men den biologiska klockan tickar på och snart är Nadja beredd att göra nästan vad som helst för att få adoptera ett barn. Plötsligt ändras adoptionsreglerna och Nadja inser att hon bara har 30 dagar på sig att hitta någon att gifta sig med, för att kvalificera sig som mamma. I stan är det hopplöst att hitta en kille som vill ställa upp på så kort varsel. Men i Norrbotten kanske?

"Glada hälsningar från Missångerträsk" får premiär hösten 2015.

| 1 april 2014 18:01 |