Film

Skribent

Alexander Dunerfors

30 november 2014 | 19:00

Svenska skådisar i fransk science fiction

Ola Rapace och Ruth Vega Fernandez har roller i "Arès".
Det var bara en tidsfråga innan nya manus skulle dumpa ner i Ola Rapaces brevlåda efter skurkrollen i Bond-filmen "Skyfall". Nu spelar han in sci-fi i Paris tillsammans med Ruth Vega Fernandez ("Gentlemen").

- Det här är en dystopi som utspelar sig i en framtid, år 2070-80. Jag spelar en elak kvinna och forskare i genetisk manipulation. Jag älskar min roll, berättar Fernandez för MovieZine.

Jean-Patrick Benes regisserar denna framtidshistoria där Frankrike blivit ett av världens fattigaste länder. Arbetslösheten är hög och invånarna är antingen rebelliska eller uppgivna. Men alla följer de ultravåldsamma slagsmål som kablas ut över TV. Prestationshöjande droger är tillåtna och läkemedelsföretagen har sina egna champions. Ares är en gammal fighter som går med på att testa en ny drog som kan ge honom tillräckligt med pengar för att få sin syster ut ur fängelset… om han överlever.

Det låter onekligen som att Ola Rapace får användning av sin superkropp till slut, den han skaffade sig för rollen som boxaren Bosse Högberg som ännu inte blivit av. 

"Arès" produceras bland annat av Louis Leterrier, regissören bakom "Transporter".
| 30 november 2014 19:00 |