Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 april 2023 | 20:25

Officiellt: Skräckfilmen "Smile" får uppföljare

Höstens oväntat framgångsrika rysare drog in över 200 miljoner dollar på bio.
Paramount-cheferna kan kosta på sig ett stort leende, för skräckfilmen "Smile" blev en ruggig bioframgång i höstas. Filmen spelade in hela 217 miljoner dollar, inte illa alls - med tanke på att den egentligen skulle gått direkt till streaming. Den kostade enbart 17 miljoner dollar att producera.
 
Och ikväll blev det officiellt med en uppföljare. "Smile 2" bekräftades under pågående CinemaCon-mässan i Las Vegas av filmbolagets VD.
 
I den första filmen mötte vi Dr. Rose Cotter (Sosie Bacon), en psykiater som ser en patient ta sitt liv mitt framför hennes ögon. Rose blir därefter drabbad av en förbannelse där leende människor förföljer henne och hon själv är dömd till att dö inom några dagar.
 
Parker Finn regidebuterade med en egen sjukt läskig kortfilm som förlaga. Vad ska tvåan då handla om? Det är inte känt, men Finn har tidigare gett vissa ledtrådar:
 
- Jag skapade "Smile" såklart som en fristående historia. Jag trodde aldrig att det skulle finnas en sån efterfrågan på en uppföljare. Men därmed sagt tror jag att det finns saker i filmen som vi medvetet inte har utforskat, som kan vara spännande att dyka in i, säger han till MovieWeb.
 
"Smile" finns nu att streama på svenska SkyShowtime. Vad tycker ni som sett filmen? Kommentera gärna.
| 27 april 2023 20:25 |