Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 september 2020 | 21:40

"Obi-Wan Kenobi"-serien hos Disney+ blir en miniserie

Ewan McGregor återvänder till rollen som Obi-Wan Kenobi i början av 2021 när inspelningarna drar igång.
Det har inte varit en helt enkel väg för produktionen av "Obi-Wan Kenobi"-serien hos Disney+, ett tag verkade det till och med som att hela projektet hade lagts på is på obestämd tid. Men efter att ha kastat ut de gamla manusen och börjat om från början säger man sig nu vara redo att dra igång inspelningarna av den kommande serien, någon gång under början av 2021 - om pandemin tillåter.
 
Enligt Slashfilm ska Ewan McGregor, som även axlade rollen under prequel-trilogin, nu också ha bekräftat att planen är att serien ska vara en miniserie (som alltså tar slut efter en säsong). Om den inte blir otroligt populär, då kanske man väljer att tänka om.
 
Tidigare uppgifter från produktionen har ska ha avslöjat att det rör sig om totalt sex nya avsnitt som kommer att utspela sig åtta år efter händelserna i Episod III. Det har även ryktats om att en ung version av Luke Skywalker samt en skäggig Jar-Jar Binks skulle dyka upp under säsongens gång. Det återstår däremot att se hur mycket av detta som fortfarande är sant, med tanke på att man skrotade den första versionen av manusen.
 
Deborah Chow ("The Mandalorian", "Better Call Saul") kommer att regissera samt producera den nya serien. McGregor kommer utöver att spela huvudrollen även han att vara involverad som producent, tillsammans med Kathleen Kennedy, Tracey Seaward ("The Queen") och John Swartz ("Rogue One: A Star Wars Story").
 
Om inspelningarna fortfarande kan dra igång i början av 2021 så kan vi troligtvis förvänta oss en premiär någon gång under den första halvan av 2022 som tidigast.
 

Läs också: John Boyega riktar kritik mot ”Star Wars”-filmerna

 
Kommer du att ge "Obi-Wan Kenobi"-serien en chans när det är dags för premiär? Kommentera gärna nedan!
| 10 september 2020 21:40 |