Spel

Skribent

Viktor Eriksson

14 mars 2024 | 21:30

Nyversionen av klassiska “Star Wars”-spelen sågas av fansen

Flera spelare har redan begärt att få pengarna tillbaka för “Star Wars: Battlefront Classic Collection”.
EA meddelade nyligen att de skulle släppa spelsamlingen “Star Wars: Battlefront Classic Collection” som innehåller högupplösta versioner av både “Star Wars: Battlefront” från 2004 och “Star Wars: Battlefront II” från 2005.
 
Jublet på internet lät inte vänta på sig men idag, den 14 mars, när spelsamlingen väl har släppts har applåderna bytts ut mot bu-rop. Mängder av fans klagar nämligen på att samlingen innehåller massor av tekniska buggar och saknar flera mellansekvenser, oavsett plattform. Spelet är tillgängligt på Nintendo Switch, PC, Playstation och Xbox.
 
Spelare säger också att spelet i princip inte går att köra online på grund av att servrarna antingen är nere eller fyllda. Tidiga rapporter uppger att det i dagsläget bara finns tre servrar tillgängliga för “Star Wars: Battlefront II” till PC, varav en server räcker för enbart 64 spelare. Samtidigt ska “Star Wars: Battlefront Classic Collection” haft upp till 9232 samtidiga PC-spelare det senaste dygnet enligt SteamDB.
 
Eurogamer rapporterar att det av oklar anledning inte heller ska varit möjligt att skapa egna servrar trots att detta egentligen ska gå. Flera spelare säger att de som följd begärt återbetalning för sina köp och fått det via plattformar som Steam.
 
| 14 mars 2024 21:30 |