Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 september 2023 | 07:35

Sanslöst världsrekord: 32-årige Zach såg 777 biofilmer på ett år

En filmnörd från Pennsylvania har just tagit sin in i Guinness rekordbok.
32-årige Zach Swope från Pennsylvania har slagit världsrekordet i flest sedda biofilmer under ett år - allt för ett gott syfte.
 
Denne filmälskare påbörjade sitt projekt den 5 juli 2022 med filmen "Minioner: Berättelsen om Gru". Den sista blev "Indiana Jones and the Deal of Destiny" i somras. Favoritfilmen under året? "Mästerkatten 2" som han såg hela 47 gånger. Men även "Super Mario Bros" och "Thor: Love and Thunder" sågs om många gånger.
 
Enligt sajten Unilad såg han till att välja korta filmer för att hinna med så många som möjligt. Trots ett heltidsjobb kunde han klämma in upp till tre filmer varje vardag, medan helgerna ägnades åt biomaraton.
 
 
Sen fanns det vissa regler som Zach var tvungen att följa: han gav varje film full uppmärksamhet. Varken mat, dryck eller mobil var tillåtet under filmens gång, och biopersonalen såg till att det följdes.
 
Det tidigare världsrekordet i Guinness rekordbok låg på 715 biofilmer och sattes i Frankrike år 2018. Zack Swope slog rekordet redan den 1 juni i år med "Spider-Man: Across the Spider-verse". Men det slutade inte där: det hanns med totalt 777 biofilmer under ett års tid!
 
Large bdd052a110ef8ba2cdc9017f2b4f03d9 bio rekord zach
 
Målet var 800 filmer men Zach fick nöja sig ett lyckotal, kan man läsa på Guinness sajt. Filmnörden med Aspergers syndrom vill på så sätt dra uppmärksamhet till en hjärtefråga - autism och självmordsprevention:

- Det här var en otrolig resa som jag ägnade ett år av mitt liv åt, och allt i ett gott syfte, säger han. Jag har överlevt självmordsförsök och har förlorat människor jag brytt mig om till självmord.
 
Ett år och hundratals filmer senare verkar han inte ha tröttnat, och skämtar om att han kanske "går tillbaka och försöker slå mitt egna rekord"
 
Hur många biofilmer har du sett som mest under ett år? Kommentera nedan.
| 10 september 2023 07:35 |