Spel

Skribent

Viktor Eriksson

29 april 2024 | 19:30

Nytt stort “Game of Thrones”-spel ska vara under utveckling

Uppges vara ett GOTMMORPG från skaparen bakom “MapleStory”.
Ett nytt massivt onlinerollspel (MMORPG) baserat på tv-serien “Game of Thrones” ska hålla på att utvecklas av Nexon, enligt uppgifter till Redian Intelligence. Nexon är en sydkoreansk spelutgivare känd för titlar som “MapleStory”, “Dungeon & Fighter”, “Sudden Attack” och “KartRider”.
 
Spelet uppges uppspela sig i norra Westeros där både Winterfell och The Wall ska förekomma. Sett till tidslinjen ska spelet äga rum kring händelserna i säsong 4 och 5 av tv-serien, där Roose Bolton är högsta hönset i norr medan Jon Snow och Sam Tarly är kvar vid The Wall. Ingen av skådespelarna från tv-serien uppges återvända till sina roller utan ska ersättas av imitatörer.
 
Det nya spelet ska ha en kampanj men äga rum online och spelaren kommer att få göra sin egen karaktär som den spelar med. Just nu är det oklart när onlinespelet kommer att släppas.
 
Detta är faktiskt inte första gången som någon försöker göra ett massivt onlinerollspel baserat på “Game of Thrones”. Under första halvan av 2010-talet jobbade Bigpoint och Artplant på “Game of Thrones: Seven Kingdoms” som i slutändan lades ner.
| 29 april 2024 19:30 |