Film

Skribent

MovieZine

1 april 2021 | 09:40

Nytt premiärdatum för "Resident Evil"-reboot

Skräckfilmen "Resident Evil: Welcome To Raccoon City" blir över två månader försenad.
Den nya "Resident Evil"-filmen har fått ett nytt premiärdatum. Istället för 3 september släpps den nu 24 november, åtminstone i USA. Det skriver Hollywood Reporter.

Thanksgiving-helgen brukar bli en populär biohelg för den amerikanska publiken, och Sony och Screen Gems hoppas få en del av den kakan (förhoppningsvis slipper de alla kalkonskämt i recensionerna).

Under titeln "Resident Evil: Welcome To Raccoon City" serveras en reboot för den populära, spelbaserade filmserien. Milla Jovovich och Paul W.S. Andersons actionladdade zombieslakt ersätts med en skräckstämning mer i linje med tv-spelen. Här ska vi få följa med till sena 90-talet och Raccoon City, där zombieviruset först bröt ut. En liten grupp överlevare måste hålla ihop för att klara natten.
 
- Med den här filmen ville jag återvända till de två första spelen och återskapa skräcken som jag upplevde när jag först spelade dem. Samtidigt ska det bli en jordnära berättelse om en döende amerikansk småstad, något som dagens publik kan relatera till, har regissören Johannes Roberts tidigare sagt.

I rollistan finns Kaya Scodelario, Hannah John-Kamen, Robbie Amell, Tom Hopper, Avan Jogia och Neal McDonough.

Vi har ännu inget svenskt premiärdatum bekräftat.
| 1 april 2021 09:40 |