Serie

Skribent

Alexander Kardelo

1 oktober 2018 | 23:45

Nytt ”Black Mirror”-avsnitt låter tittarna bestämma slutet

Redan i december kan vi få se hur det fungerar.
Det talas allt mer om interaktivt tv-tittande på sistone. I korta drag handlar det om att låta tittarna själva bestämma vilket slut de vill se.

Ett smakprov på hur exakt det fungerar får vi redan i vinter. I ”Black Mirrors” femte säsong ska ett avsnitt just testa att ge oss valmöjligheter som påverkar slutet i berättelsen. Bloomberg skriver att Netflix är sugna på att införa den här typen av interaktiva val i fler kommande serier, och man hoppas på så sätt engagera sina tittare på nya sätt.

I samma veva har vi fått reda på att ”Black Mirror” är tillbaka med nya avsnitt redan i december. Det här är riktigt goda nyheter, med eller utan alternativa slut. Den becksvarta sci-fi-serien har med sina fristående episoder visat otäcka versioner av vår nära framtid, och låter som den perfekta serien att försöka utveckla vårt Netflix-tittande. Man kan också gissa att inga av de valbara sluten blir direkt lyckliga sådana.

Vad tycker ni om idén att påverka handlingen och välja sina egna slut i tv-serier? Är det framtiden för streamad tv - eller bara en fluga? Kommentera nedan.
| 1 oktober 2018 23:45 |