Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 februari 2012 | 12:01

Nyqvist om Taylor Lautner: "Jag är oerhört imponerad"

I veckan har "Abduction" premiär på DVD och Blu-ray, till många Taylor Lautner-fans stora glädje. Vi frågade Michael Nyqvist: hur var det egentligen att filma med tonårsidolen?

Actionthrillern "Abduction" har inte direkt gjort sig känd för skådespeleri i världsklass från sin huvudroll. Läsarkommentarerna, även här på MovieZine, har varit minst sagt tveksamma till unge herr Lautners talanger. Så vi var tvungna att fråga den ende svensk som faktiskt spelat mot honom på nära håll - Michael Nyqvist - om hans uppfattning av den biffiga stjärnan:

- Taylor Lautner är mer ett fenomen. Skulle jag vara 19 år och bli utsatt på det sättet som han är, både i positiv bemärkelse och negativ… då skulle jag verkligen missköta mig. Jag är oerhört imponerad av killen att han står på två ben och är en väldigt trevlig pojk, berättar Nyqvist som spelar skurken som är efter Lautners karaktär i "Abduction".

- Sen kommer han ju från en filmvärld som är väldigt kommersiell. Och han blir representant för folk som vill tjäna en massa pengar på honom, mer än som skådespelare. Och jag var bara imponerad av att han kunde stå pall. Det trycket. Varenda dag vi filmade var det 300 skrikande brudar utanför. Jag skulle ju ta biljetter till min trailer: Kom, kom! Det skulle jag inte alls…! skrattar Michael Nyqvist.

| 8 februari 2012 12:01 |