Film

Skribent

Mats Karlsson

13 september 2017 | 22:00

Nykomling får huvudrollen i "Moonlight"-regissörens nya film

Kiki Layne axlar huvudrollen i "Moonlight"-regissören Barry Jenkins kommande film “If Beale Street Could Talk”.
Barry Jenkins "Moonlight" lyckades knipa hela tre statyetter vid årets Oscarsgala och regissören verkar sikta in sig på en repris i år. Jenkins kommande film “If Beale Street Could Talk” har nu hittat tjejen som ska spela huvudrollen och valet föll på nykomlingen Kiki Layne.
 
- Vi såg hundratals unga kvinnor och många av dem var fantastiska med talanger vi beundrade, men Kiki Laynes förmåga att visa upp en innehållsrik insida blev vinnaren. Jag fullkomligt älskar att jobba med henne och kan inte vänta tills hon får förvandla Baldwins vision av denna hjältinna till bioduken, säger Jenkins i ett uttalande.
 
Förutom Kiki Layne ser vi Stephan James ("Shot's Fired") som spelar Tishs fästman Fonny. Den här kommande filmen har varit ett passionerat projekt för Jenkins i flera år, för redan 2013 satte han sig och skrev manuset, i samma veva som han skrev manuset till "Moonlight". Denna gång väljer Jenkins att jobba med välrenommerade Annapurna Pictures för första gången.
 
Filmen handlar om nyförlovade Harlemtjejen Tish som kämpar mot klockan för att bevisa sin fästmans oskuld medan hon bär på deras ofödda barn.
 
 Inspelningarna startar i oktober.
| 13 september 2017 22:00 |