Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

18 juli 2016 | 17:00

Nye Han Solo om att få den ikoniska rollen

"Beautiful Creatures"-skådisen Alden Ehrenreich berättar hur det gick till. Och vi har också fått veta när inspelningarna av "Han Solo"-filmen äntligen drar igång.
26-årige Alden Ehrenreich var den allra första personen att provspela för rollen som den nye Han Solo i Chris Miller och Phil Lords kommande "Han Solo"-film. Men långt ifrån den siste. Det tog ytterligare sex månader och hela 3000 sökande innan regissörsduon till slut bestämde sig för att den allra första skådisen de sett faktiskt också var den bästa för rollen.

När Alden Ehrenreich tillsist blev bekräftad för rollen under helgens Star Wars Celebration (världens sämst bevarade hemlighet) fick han frågan hur det var att få rollen som alla unga skådisar ville ha.

- Jag fick komma tillbaka ganska många gånger. När rollen först blev tillgänglig så visste jag att alla skulle försöka få den. Jag läste det lilla utdraget ur manuset som man fick och jag älskade det verkligen, så jag tänkte bara: "Alright, vem vet. Vad som helst kan hända". Allting tog ungefär sex månader, och det coolaste med hela processen var när jag fick komma ombord på Millennium Falcon. Det var helt otroligt.

Han fick också frågan om han hade provspelat mot någon i rymdskeppet:

- Ja, Chewbacca! Det var speciellt, för jag hade aldrig skådespelat med en... wookie förut. Jag var extremt exalterad.

Ehrenreich berättade också om det udda i att han och  hela världen vetat om att han fått rollen, men att han inte kunnat prata med någon om det förrän nu. Star Wars-mässan var nämligen ögonblicket då det blev officiellt.

Under panelsnacket avslöjade regissörerna Miller och Lord också att "Han Solo"-filmen kommer att börja spelas in i februari nästa år, inför premiären som går av stapeln den 25:e maj år 2018.

Tycker du att Alden Ehrenreich var rätt val för rollen som Han Solo?
| 18 juli 2016 17:00 |