Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

12 augusti 2015 | 08:55

Nya ”Twin Peaks” spelas in i september

David Lynch regisserar samtliga avsnitt "som en långfilm".
Nu kör vi, "Twin Peaks"-fans! Den kultförklarade dramaserien kommer tillbaks för en tredje säsong, 25 år senare - som utlovat. I september börjar inspelningen.

Ett tag såg det ut som att David Lynch skulle lämna projektet. Nu har filmskaparen rätat ut eventuella frågetecken med Showtime, och fått fria händer att göra den serie han vill göra.

Det innebär bland annat att David Lynch kommer att regissera samtliga avsnitt. Manuset är skrivet som en enda lång långfilm, som senare hackas upp i ett passande antal avsnitt. Det har rapporterats om allt mellan 9 och 18 avsnitt, men det får alltså Lynch avgöra i klipprummet.

Showtime-chefen David Nevins säger till Slashfilm:

- Det blev tydligt för oss att det krävdes mer än nio avsnitt. Vi var tvungna att reda ut alla detaljer, och jag ville verkligen att David skulle regissera. Till slut löste vi det.

Kyle MacLachlan är officiellt ombord som agent Dale Cooper. Även Sheryl Lee och Dana Ashbrook har bekräftat en comeback, men i övrigt är det tyst kring rollistan i den nya säsongen. Showtimes David Nevins övertygar fansen om att de ”kan vara optimistiska om att de ni vill ska vara med, kommer vara med, plus några överraskningar”.

Räkna med premiär tidigast hösten 2016. Showtime har också släppt två teaser-bilder, som gör iallafall mig sugen på fika:
Originalserien gick i två säsonger mellan 1990-1991 och följde Dale Cooper genom en snårig mordintrig i en märklig småstad. För dig som aldrig sett (eller förstått) serien finns här en finfin summering av hela "Twin Peaks"...
| 12 augusti 2015 08:55 |