Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 september 2018 | 15:30

Nya trailern till "The Girl in the Spider's Web" presenterar skurken

Nu får vi se mer av både Camilla Salander och Mikael Blomkvist.
I höst är Stieg Larssons mörka Millennium-värld tillbaka på bioduken. Det har blivit dags för "The Girl in the Spider's Web", den andra amerikanska filmatiseringen efter "The Girl with the Dragon Tattoo". Claire Foy och Sverrir Gudnason tar över de ikoniska rollerna som superhackern Lisbeth Salander och journalisten Mikael Blomkvist.

Den nya trailern fokuserar som vanligt på flickan med draktatueringen, men vi får också se Gudnason som Blomkvist för första gången. Här avslöjas det också att Lisbeths syster Camilla Salander är skurken som ligger bakom hela dramat. Kolla in:
 
 
I andra roller syns också Syvla Hoeks ("Blade Runner 2049"), Claes Bang ("The Square") och Mikael Persbrandt. Fede Alvarez står för regin.
 
- Efter ”Don’t Breathe” ville jag göra något nytt med studion, och de nämnde den här filmen. För mig var det en chans att leka med karaktärerna. Som regissör gillar jag att vara med och skriva mina egna filmer, och då måste det vara en värld som man vill spendera tid i. Det måste vara en plats som fascinerar, då man ska spendera mycket tid fysiskt och mentalt i denna värld. Den här världen lockade mig, den är spännande, berättade regissören under en pressträff i somras.
 
"The Girl in the Spider's Web" får svensk biopremiär i oktober.
| 17 september 2018 15:30 |