Serie

Skribent

Matilda Klinga

7 december 2016 | 16:00

7 höjdpunkter på HBO Nordic under våren 2017

"Girls" sjätte och sista säsong kommer i februari och mordhistorian "Big Little Lies" har premiär.
Våren 2017 kommer det många nya serier till HBO Nordic och flera serier kommer också tillbaka med nya säsonger. Nästa år får vi bland annat säga farväl till "Girls" som sänder sin sjätte och sista säsong. Vi får också följa en mordhistoria i den nya serien "Big Little Lies". I januari kommer dokumentären "Beware The Slenderman" som handlar om två flickor som knivhögg sin vän. 

1. "Girls" lider mot sitt slut

Den sista säsongen har premiär 13 februari 2017. Den Emmy belönande serien "Girls" handlar om en grupp kvinnor i tjugoårsåldern som bor i New York. Visste ni att Amy Schumer som var med i den tredje säsongen också sökte rollen som Shoshanna? 


2. Spännande mordhistoria i "Big Little Lies"

Det här är en ny helt ny serie med stjärnor som Nicole Kidman, Reese Whiterspoon, Alexander Skarsgård och Shailene Woodley. "Big Little Lies" är baserad på boken med samma namn av Liane Moriarty. Det är en drama med mörk humor om tre mammor som på ytan har det perfekta livet men som faller samman när ett mord sker. Visste ni att det här är Nicole Kidmans första roll i en tv-serie sedan 1989? "Big Little Lies" har premiär 20 februari. 


3. Vi följer med den amerikanska flottan i "Six"

"Six" är också en ny serie på åtta avsnitt som handlar om sex soldater i den amerikanska flottan. Deras uppdrag är att eliminera en Talibanledare i Afghanistan men det går inte som de tänkt sig när de upptäcker att en amerikansk medborgare samarbetar med terrorister. "Six" är skapad av Oscarsnominerade William Broyles. "Six" har premiär den 19 januari.  


4. Följ med till en magisk värld i "The Magicians"

Det här är en fantasyserie som är baserad på en bok med samma namn av Lev Grossman. "The Magicians" handlar om hemlig intuition på ett universitet som sysslar med magi. En grupp ungdomar upptäcker en magisk värld som är farlig för mänskligheten. I säsong två hotas den magiska världen att förstöras själv. Säsong två har premiär 26 januari.


5. "Beware the Slenderman" gör barn till mördare 

"Beware the Slenderman" är en dokumentär som handlar om två 12-åriga flickor som lurade in sin kompis i skogen och högg henne med kniv 19 gånger. Flickorna hävde att de lekte Slenderman som är en fiktiv och skräckinjagande figur som är känd på internet. I dokumentären får vi veta mer om brottet och anledningarna bakom dådet. 

Dokumentären visar också vilken makt internet har och hur barn lätt påverkas av vad de ser. Offret Payton Leutner som lever idag men de två flickor som attackerade henne står inför en rättegång för mord. "Beware the Slenderman" har premiär 24 januari. 


5. Två rivaliserande skådespelerskor i "Feud"

"Feud" är en serie som handlar om rivaliteten mellan Bette Davis och Joan Crawford. De var båda kända skådespelerskor och deras rivalitet blev som värst när de jobbade tillsammans i filmen "What Ever Happened to Baby Jane?" från 1962. 

Davis prestation i filmen gav henne en Oscarsnominering och till Crawfords stora besvikelse blev hon inte nominerad. Crawford bestämmer sig för att hämnas och lyckas få Davis att tro att hon har vunnit så hon är beredd att gå upp på scenen och ta emot sitt pris men det var inte hon som vann. "Feud" har varit planerad i sju år med Susan Sarandon och Jessica Lange i huvudrollerna tills den äntligen blev av. Premiär någon gång senare under 2017. 

6. En komikers liv rasar i serien "Crashing"

En komiker från New York blir lämnad av sin otrogna fru och måste börja göra en nystart i livet. Komikern Pete Holmes spelar huvudrollen och "Crashing" har premiär 20 februari 2017. Du kan se Pete Holmes på HBO redan nu i hans show "Pete Holmes: Faces and Sounds". 


| 7 december 2016 16:00 |